Jdi na obsah Jdi na menu

Info k pobytu

Prodejna potravin: 

Můjobchod - nejbližší a nejlepší prodejna smíšeného zboží na rohu na náměstí, je poměrně dobře zásobená, otevřená denně 07:00-19:00.

Další obchod je také na náměstí za zastávkou autobusu.

Biopotraviny vč. výborného masa (Rib eye steak, flank steak, rump steak a další prvotřídní kousky), uzenin, sýrů, mléka seženete v Bistru a sýrárně vedle MěÚ.

V Perninku je výborný Krámek u Patrika, kde je k dostání velké množství regionálních potravin, vč. piva. Za většími nákupy je možné dojet autem do Ostrova nebo do Karlových Varů.

Restaurace:

Bistro Horský statek Abertamy - ulice Farní - cca 50 m od MěÚ Abertamy

Prodej masa, uzenin, sýrů, mléka a dalších produktů biofarmy. A každý den pro vás vaří to nejlepší z české kuchyně, od polévek až po dezerty. Z kvalitních surovin regionálního původu a z masa z vlastního chovu.

Bistro Andrea v areálu Technických služeb Abertamy. Výborné výchozí místo, odkud rovnou skočíte do stopy nebo se projdete po zimní pěší cestě směrem na Pernink nebo na Červenou jámu. Výborné domácí pepřenky a nakládaný hermelín. Každý den paní majitelka uvaří minimálně jednu polévku a připraví spoustu sladkých dobrot ve vitrínce – vše domácí výroby. Kromě dvou druhů točených piv a domácích limonád si můžete dát i točené prosecco, což dámy jistě ocení!

Hotel PLEŠIVEC přímo na vrcholu Plešivce má restauraci zařízenou v příjemném horském stylu, který umocňuje atmosféru. K dispozici je zahrádka s výhledem na Krušné hory a široké okolí. Součástí restaurace je také samostatný salónek s televizí. Doporučujeme kvůli výborné kuchyni. Je však třeba počítat s vyššími cenami.

Otevírací doba: denně 10:00 - 22:00.

Restaurace Na Nebi v hotelu ORION přímo na Plešivci je unikátně zařízená, s výhledem do přírody Krušných hor. Disponuje letní zahrádkou.

Občerstvení u Červené jámy je romantická dřevostavba, která by se dala nazvat jako „bio chaloupka“. Hosté mohou využít venkovní sezení, nebo útulnou místnost s kamínky, nabízí denně domácí polévky, koláče, opečené klobásy, chlazené a horké alko či nealko nápoje. Příjemné posezení v úžasně klidné části přírody si lze dopřát od cca 10:00 do 17:00.  Z Abertam  jsou to necelé tři kilometry krásnou přírodou.

Pivovar Ryžovna – malý pivovar v srdci Krušných hor. Přes léto venkovní stánek s posezením, v zimě přímo v pivovaru. Od čtvrtka do neděle těší na turisty i cyklisty, kteří zde mohou posedět a odpočinout si, i dofouknout duši. Na čepu i v lahvích nabízí kompletní nabídku pivovaru. Můžete se těšit na zdejšího lídra – pivo "Boží Dar" i na divokou kartu, polotmavý speciál "Rapl". V letním horku Vás určitě potěší "Školák", odlehčené letní pivko nejen pro dámy a sportovce. Samozřejmostí je i něco k zakousnutí Otevřeno: čt-ne 11-19.

V nedalekém Ostrově doporučujeme Pizzerii Mamma Mia, nebo cukrárnu KORUNA či Patisserii na Staráku, v Jáchymově stojí za návštěvu restaurace Jáchym.

 

Půjčovna lyží Abertamy

Zdeněk Lakatoš

Perninská 187, Abertamy

+420 777 747 833

pujcovnalyziabertamy@seznam.cz

Pondělí - Neděle: 08:00 - 18:00

   

Abertamski

Radovan Koritenský

Perninská 59, Abertamy

+420 774 753 912

info@aberthamski.cz

Pondělí - Neděle: 08:30 - 18:00

 

Skiservis Chalupa

přímo u parkoviště Skiareálu Plešivec, otevírací doba: 08:30–16:30

 

 

 

 

 

LyŽE

 

 

Skiareál Plešivec je jedním z největších skiareálů v České republice. V současné době patří mezi nejmladší areály a využívá tudíž ty nejmodernější technologie. Jsou zde rychlé a komfortní lanovky, bylo tu vybudováno podle rozsáhlého projektu přes 10km sjezdovek se 100% umělým zasněžováním, najdete zde skiservis, půjčovny lyžařského a snowboardového vybavení, test centrum světových značek Atomic a Salomon, lyžařskou školu, dětský areál a výborná občerstvení po celém areálu. Přímo na vrcholu Plešivce se nachází rozhledna, restaurace a hotel stejného jména. Ve Pstruží je  Apresski bar U Dostyho, Restaurant Fabrika Art v hotelu Zelené údolí a Bistro Stodola. U dětského centra pak Snack bar a přímo na jednom ze svahů velice oblíbený Skibar. Parkování zdarma. Vyšší ceny!

Skiareál Klínovec je největším střediskem Krušných hor, s nadmořskou výškou 1244m. Najdete zde kompletní zázemí špičkového lyžařského střediska, vč. uměle zasněžovaných sjezdovek. Můžete si zajezdit celkem na 31,5 km sjezdovek s 5 lanovkami, 11 vleky a 5 lyžařskými pásy v dětských parcích. Nové lanovky jsou kryty oranžovou bublinou. Skipasy jsou platné i pro sousední lyžařský areál Fichtelberg v Německu. V rámci Interskiregionu Fichtelberg Spojení mezi areály zajišťuje skibus zdarma. Během lyžování i po něm si můžete vybrat z restaurací, rychlých občerstvení, ski barů. Parkování zdarma. Vyšší ceny!

Skiareál Pernink je malý rodinný skiareál vhodný po rodiny s malými dětmi a pro méně zdatné lyžaře. Dobré ceny!

Skiareál Boží Dar taktéž doporučujeme pro menší lyžaře. Mírný svah je vhodný zejména pro začínající lyžaře. Dobré ceny!

Skiareál Potůčky sice patří mezi menší areály, je ale výborně vybavený a večerní lyžování je zážitek. Také mají rozumné ceny.

Běžky

Krušnohorská lyžařská magistrála (KLM) je páteřní trasou vedoucí po hřebeni Krušných hor v délce necelých 41 km. Propojuje zimní krušnohorská střediska od Bublavy přes Rolavu, Jelení, Pernink, Hřebečnou až po Boží Dar. V celé své délce je pravidelně strojově udržována a díky síti návazných tras se na ní snadno dostanete i z Abertam. Běžkaře jistě potěší možnost občerstvení v obcích, které magistrála míjí, nebo v tradičních lokalitách přímo u stopy, ať už u Červené jámy nebo na Jelení.